Etichete

,

Îndemn zilnic ca să scrii
What’s something most people don’t understand?

Nu am mai scris de cam mult timp aici, și când am avut nevoie de un cod de autentificare pentru o platformă de automatizare, am observat că WordPress generează mai nou aceste „prompturi” pentru autori pe care i-a cam părăsit inspirația (ca să folosesc un eufemism).

Pe mine imediat m-a dus gândul la criptomonede. Unul dintre amicii mei scriitori pe care îl prețuiesc foarte mult pentru curajul și încăpățânarea de a fi un om de litere cu o cultură clasică extinsă, auto-declarat maximalist într-un timp în care minimalismul și specializările stricte sunt foarte populare (și sunt destule motive să fie), a publicat ieri un tweet care mi-a plăcut teribil :

https://platform.twitter.com/widgets.js

Cum îmi place să fiu cât mai la curent cu ce se întâmplă prin lume, eram familiarizată (și tot mai dezgustată) cu (și de) fenomenul criptomonedelor. Sunt la fel de dezgustată și de schimbările de anul ăsta din Twitter, cauzate de mercantilismul unui anumit miliardar supraestimat. Ca să nu mai pierd timpul, am lansat la rândul meu o întrebare în „eter”, iar răspunsul l-am tradus mai jos în Google Translate. Apropo de economisit timp, a durat o grămadă ca open.ai să îmi valideze browserul conectat prin VPN, după care nu a funcționat, din cauză de suprasolicitare. Așa că am recurs la Bing. Care a zis următoarele (comentariile cu caractere oblice îmi aparțin.

„Criptomonedele au atât avantaje, cât și dezavantaje (ca orice pe lumea asta; am remarcat că AI e maestru în truisme). Unele dintre avantaje includ transferuri de bani mai ieftine și mai rapide, sisteme descentralizate care nu se prăbușesc la un singur punct de eșec, protecție împotriva inflației, viteza tranzacțiilor, tranzacții rentabile, descentralizare, diversitate și anonimat (care e și un dezavantaj – nemenționat mai jos) (investopedia.com) (geeksforgeeks.org) ) (forbes.com).

Pe de altă parte, unele dintre dezavantaje includ volatilitatea prețurilor acestora, consumul mare de energie pentru activități miniere, utilizarea în activități criminale (mai ușor decât cu monedele clasice), lipsa de conștientizare/cunoaștere (dezavantaj, dar și avantaj), de natură foarte volatilă (redundanța ideilor pare că nu deranjează) și neacceptată peste tot (investopedia.com) (honestproscons.com)”.

Cartagina a sfârșit prin a fi distrusă (din nefericire). Pentru criptomonede va fi probabil nevoie de mult mai mult decât un hashtag hâtru.