Blestemul „no camera” a lovit din nou. Cică acumulatorii erau la jumate. Am apucat să pozez un elefănţel pe o apărătoare de pneu sau cum s-o fi numind. Şi gata. În zonă – nici o baterie alcalină. Bun. În drum spre Turda, Gabi îmi atrage atenţia şi asupra elefănţelului care e logo Caparol. (Ea de altfel l-a remarcat şi pe primul. Eu de felul meu remarc doar „buruieni” şi personaje neobişnuite. În această ordine.)
Expresia de sus aparţine lui Doru. Cum care Doru? „Personajul neobişnuit” implicat în organizarea Alpiniadei. (Nu, noi nu am participat. Noi doar ne-am umplut urechile cu folk licenţios până la 3 noaptea, cântat cu sârg de montaniarzi întâi în cabană, apoi în cortul gen festivalul berii, cort care ţinea loc de sală de mese.)
În rest, berete vărgate. Montaniarzi de toate vârstele, de la „pokemoni” la veterani. Tanti Eva cabaniera. Cupluri de alpinişti veniţi pentru competiţie. Biserica din Petreşti, în faţa căreia tronează un indicator: POLIŢIA. Soare puţin, ploaie mai multă, nori şi mai mulţi.
Şi o Chrysolina herbacea pe o frunză de mentă…